Blogi

Kannattaako asuntoa myydä kesällä?

Kyllä, asunto kannattaa laittaa myyntiin kesällä. Yleinen myytti on, ettei kannattaisi, mutta kokemukseni mukaan totuus on toinen.

Sanotaan, että kesälomalla ihmiset haluavat lomailla, eikä heillä ole aikaa/halua katsoa asuntoa. Tosiasiassa juuri tällöin monella on aikaa ja halua katsella asuntoja. Varmasti joku jättää lomalla uuden asunnon katsomisen vähemmälle, mutta niin jättää myös joku, kun arki taas alkaa syksyllä lomien jälkeen.

Kyseessä on, luonnollisesti, veteen piirretty viiva. Silti, on yleinen harhaluulo, ettei asuntoa kannattaisi laittaa myyntiin kesähelteillä. Etenkin pihalliset asunnot kannatttaa laittaa myyntiin kesällä. (Ja myös muina vuodenaikoina, koska silloin pihallisista kohteista tarjontaa on vähemmän, kuin kesällä).

Asunnon ostamisessa ei sitä paitsi ole kyse siitä, onko aikaa tai halua käydä näytöissä vaan kyse on tarpeesta, joka on pakko täyttää, halusi tai ei, huvitti tai ei. Esimerkiksi koulupaikan varmistanut ulkopaikkakunnalta muuttava lapsiperhe käyttää käytännössä varmasti kallista kesäloma-aikaansa uuden asunnon etsimiseen.
Mikä sitten on paras vuodenaika myydä asunto?

Vastaus: jokainen. Ja kyllä, olen asiassa jäävi sanomaan, sillä yrityksemme toiminta perustuu siihen, että ihmiset käyvät asuntokauppaa mahdollisimman paljon. Tämä on silti vilipitön mielipiteeni. Tai, jos ihan tarkkoja ollaan, tämä ei ole mielipide vaan fakta. On totta, että juhannustorstaina ei kannata laittaa asuntoa myyntiin ja näyttöä juhannustorstaiksi. Vastaavasti ensinäytön pitäminen jouluaattona ei myöskään ole hyvä idea. Tässäkin on kyse yksittäisistä pyhistä, ei vuodenajoista.

Kun pohdit asuntosi myyntiin laittamista nyt kesällä (tai minä tahansa vuodenaikana), soita meille Neliöt Liikkuulle, niin konsultoimme Sinulle parhaan myyntiajankohdan, pyhät huomioiden.

Terveisin,
Andrei Koivumäki