Blogi

Mitä tehdä, jos asunto ei mene kaupaksi?

Sanon asian suoraan. Hyviä vaihtoehtoja on kaksi. Korjaa hintaa ja/tai vaihda välittäjää. Vaikka vaihdat välittäjää, täytyy hintaa todennäköisesti silti laskea. Tämä on karu fakta, joka on vain hyväksyttävä. Voit myös odottaa, mutta se johtaa yleensä vain huonompaan toteutuneeseen kauppahintaan. Voit tietysti muuttaa myyntitekstiä, muuttaa kuvien järjestystä, ottaa kohteen pois netistä hetkeksi ja julkaista uudelleen jne., mutta, jos hinta on väärä, mikään ei valitettavasti pelasta sinua. Hintaa on tarkastettava markkinahinnan tasolle, jolloin kaupat syntyvät.

Asunto myydään parhaaseen hintaan silloin, kun hinta asetetaan kertaheitolla oikein. Hyvän välittäjän kanssa asunnon hintaa ei käytännössä voi asettaa liian matalalle, sillä hänellä on pelisilmää nostattaa markkinahintaa “yli markkinahinnan” neuvottelemalla asunnon ostajien kanssa käyttäen vuosien mittaan opittua pelisilmää. Vastaavasti erinomaisenkin välittäjän kädet ovat sidotut, jos hintapyyntö on liian korkea.

Kokenutta konkarivälittäjäämme Hakalan Markkua lainatakseni: “Etuovi ja Oikotie ovat kuin Alepan hedelmäosasto – mitä kauemmin siellä maataan, sitä mädempiä ollaan.” Niin hedelmät kuin asunnot myyvät parhaiten tuoreina. Kun tuote on mätä, tulee hintaa korjata. Hedelmän tapauksessa mustunut banaani laitetaan Alepan alennuspahvilaatikkoon, ja asuntoportaaleissa asunnosta korjataan hintaa. Onneksi asunnoissa on pelastettavissa todella paljon, jos välissä vaihdetaan ei-niin-hyvästä välittäjästä parempaan riittävän ajoissa. Peli ei ole täysin pelattu, vaikka alussa hinta ehkä asetettiinkin liian korkeaksi.

Neliöt Liikkuu,
Andrei