Blogi

Miten ajoittaa vanhan asunnon myynti, kun etsii uutta asuntoa?

Otsikon kysymyksen vastaus riippuu muutamasta asiasta. Onko nykyinen asuntosi haluttu vai ei-haluttu ostajien keskuudessa? Onko uusi asunto, josta kilpailet muiden ostajien kanssa, haluttu vai ei-haluttu? Pääsääntö on, että mitä halutumpi on uusi asuntosi, jota et siis vielä ole ostanut, sitä suuremmalla syyllä edellinen asuntosi pitäisi olla myyty ennen kuin tarjoat. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että uudesta asunnosta tekemäsi oman asunnon myyntiehdollinen tarjous on merkittävästi huonompi kuin vastaava ehdoton tarjous.

Jos “kahden asunnon loukku” ei haittaa sinua, ei ole merkitystä, myytkö vanhan ensin vai et. Tämä lyhyt kirjoitus on ennen kaikkea ihmisille, joille syystä tai toisesta kahden asunnon samanaikainen pitäminen ei ole mahdollista.

Otsikon kysymys on sillälailla oikukas, että yhtä oikeaa vastausta ei ole, vaan joudut pohtimaan asiaa omien mieltymystesi ja elämäntilanteesi kautta. Pääsääntöisesti voni kuitenkin sanoa, että oma vanha asunto kannattaa myydä ennen kuin tarjoaa uudesta. Näin vältät kahden asunnon loukun ja toisaalta saat tehtyä uudesta asunnostasi ehdottoman tarjouksen.

Kun myyt vanhan asunnon ennen kuin uusi on löytynyt, joudut ehkä asumaan vuokralla hetken. Ymmärrän hyvin, että etenkään lapsiperheelle tämä ei välttämättä oikein ole miellyttävä vaihtoehto. Jos asunnon myynti- ja ostoprosessi olisi helppo, ei meitä asunnon myynnin ammattilaisia tarvittaisi vaan ihmiset voisivat muuttaa helposti asunnosta toiseen. Näin ei kuitenkaan valitettavasti ole.

Hyvä ajatus on pyytää asunnon myynnin ammattilainen käymään konsultoimaan omaa tilannettasi juuri tällä hetkellä. Esimerkiksi me Neliöt Liikkuu LKV:ssä tulemme mielellämme Uudellamaalla käymään nykyisen asuntosi arviokännillä. Käynti on maksuton eikä sido mihinkään.

Neliöt Liikkuu,
Andrei